Obama: geen steun aan kranten

De regering van Barack Obama is “bezorgd en bedroefd” over de deplorabele toestand van veel kranten in de Verenigde Staten, maar is desondanks niet van plan de beurs te trekken. “Ik zou niet weten wat de overheid voor ze kan doen”, zei Witte Huis-woordvoerder Robert Gibbs vandaag. Hij reageerde daarmee op het nieuws dat de Boston Globe vanwege acute geldproblemen mogelijk nog maar een of twee maanden kan voortbestaan. Eerder al verdwenen enkele andere roemrijke kranten in de VS, zoals de Seattle Post-Intelligencer en de Rocky Mountain News. Senator Ben Cardin (een democraat uit Maryland) diende in maart een wetsvoorstel in dat een soort taxfree-zone voor sommige kranten tot doel heeft. 

Robert Gibbs in een persconferentie vandaag, 4 mei:

Zie ook bericht in Trouw.