Aan de slag – maar dan anders

(c) WordCampNYC
(c) WordCampNYC

Op deze plek houd ik me nu bijna een jaar bezig met het schemergebied tussen nu en straks, de overgangstijd waarin de klassieke, gedrukte media zich bevinden. In veel gevallen kwam ik daarbij tot de conclusie dat de online ontwikkelingen onstuitbaar zijn, maar wel dringend behoefte hebben aan een kloppend businessmodel. Vanaf nu mag ik zelf op zoek gaan naar dat model en het nog in de praktijk gaan brengen ook.

Per 1 januari ben ik namelijk verantwoordelijk voor de lokale online activiteiten van TMG. Daarmee sluit ik een hele mooie periode van vier jaar bij Sp!ts af. Een prachtkrant, een prachtbedrijf ook. Een genot om er gewerkt te hebben en voor mij persoonlijk de manier om journalistiek met ondernemerschap te leren combineren. Gelukkig weet ik dat de redactie in meer dan goede handen is bij mijn opvolger Willem Schouten.

Wat ga ik doen?

Telegraaf Media Nederland heeft op dit moment al een sterke lokale positie in de Randstad en wil die positie online uitbreiden om zo héél Nederland met een netwerk van online activiteiten te bereiken. Ik ga daarvoor in mijn nieuwe functie zorgen voor afstemming van de bestaande lokale online activiteiten van TMG, maar vooral ook nieuwe ontwikkelingen in gang zetten. Het is een totaal nieuwe functie, die in het leven is geroepen vanwege het toenemende belang van lokale online platforms. Ik ga me bezighouden met de content, de conceptontwikkeling en de strategie voor lokale online activiteiten.

Jullie horen nog van me!