Twitter voor Journalisten

(foto Alexander Pleijter)
(foto Alexander Pleijter)

Afgelopen week bestond twitter precies 4 jaar. En hoewel er wereldwijd inmiddels vele tientallen miljoenen accounts zijn aangemaakt en dit medium zich ook journalistiek al herhaaldelijk bewezen heeft, zijn er ook nog steeds veel twijfelaars. Wat heb ik er aan? Wie zit er te wachten op mijn boodschappen? Dat kan toch nooit serieus zijn?

Voor Studium Generale van de Universiteit Leiden was het aanleiding om Alexander Pleijter en mij te vragen een inleiding te geven over het nut van twitter voor de journalistiek. Hieronder mijn bijdrage, die niet ingaat op de bekende twitterhoogtepunten, maar via een realistische selectie uit een etmaal (10 juni 2009) twitteren het verhaal probeert te vertellen. 

View more presentations from brewbart.