Buitenhof: toekomst van de krant

Dankzij een stukje huisvlijt van Peter Luit (dank!), alsnog de embedded versie van Buitenhof van vorige week op dodebomen.

Als een van de drie deelnemers aan dit debatje, zal ik het maar laten bij de inleiding van Buitenhof zelf:

De krantensector staat onder druk door dalende advertentie-inkomsten, minder abonnees en concurrentie met het internet. Toch blijven investeerders geïnteresseerd en werd deze week NRC Handelsblad voor een bedrag van ongeveer 70 miljoen overgenomen. Kunnen kranten rendabel blijven? En waar ligt hun toekomst?

In Buitenhof een debat met Birgit Donker, hoofdredacteur NRC Handelsblad, Willem Sijthoff, mediaondernemer, en Bart Brouwers, verantwoordelijk voor lokale online activiteiten van de Telegraaf Media Groep.

Visie over de krant door Birgit Donker, Willem Sijthoff en Bart Brouwers from Peter Luit on Vimeo.