Overspel? Een kwestie van Overleiden

Blijkbaar was er een discussietje tussen onze Eindhovense communitymanager Mike Verdonk en de lokale politicus Ed Ploeg aan voorafgegaan. Waarin Ploeg Verdonk er op wees dat we bij onze uitbreidingsplannen wel alvast moesten denken aan een oplossing voor de gemeente Spel. Immers, als OverEindhoven de standaard zou worden, dan was het een kwestie van tijd voordat OverSpel aan de beurt zou zijn…

Hoewel Spel een gevalletje van “te mooi om waar te zijn” bleek, was Ploeg ook niet voor een gat te vangen. Hij mailde:

In tegenstelling tot vanmorgen moet ik zeggen dat er geen plaats is in Nederland die Spel heet, maar met de “over”
naam krijg je problemen in;
Buren
Drachten
Zetten
Eden
Leiden
immers overburen wonen aan de overkant
Overdrachten horen bij notarissen
Overzetten is bij de veerpont veel gehoord
Overeden doet pijn al moet er nog een niet hoorbare r tussen
Overleiden zit ook niet veel leven in.
Verder is Overassen iets dat met o’cremeren heeft uit te staan
en OverWerkendam is iets voor buiten de normale werktijd

Wat mij betreft over en uit

Ed Ploeg

Beste Ed, ik kan je geruststellen. Het is niet de bedoeling om heel Nederland met OverEnzovoorts te gaan bekleden. OverEindhoven is een pilotnaam, die weer gaat verdwijnen als we de proeftijd hebben afgesloten. Maar er komt dan zeker een waardige vervanger voor in de plaats. Volg ons dus vooral om ook die nieuwe naam van al je bedenkingen te voorzien!