Drachten ook #dichtbij

Eén ding wisten we zeker bij de start van ons dichtbij-avontuur: we zullen nooit klaar zijn. En dus blijven we bouwen aan de organisatie, de aard van de artikelen en aan het platform zelf. Zo kregen ze vorige week allemaal een nieuw uiterlijk en werden de meest gangbare social media-elementen toegevoegd. Bovendien kregen we een mobiel platform, met daarop een selectie van het normale aanbod. En langzaam maar zeker breidt het dichtbij-netwerk zich ook verder uit over Nederland. Nieuwste loot aan de stam: Drachten.

Drachten is geen doorsnee-vestiging. Vrijwel alle content die op het platform verschijnt, is gemaakt door studenten en docenten van de afdeling journalistiek & fotografie van de ROC Friese Poort. Daarmee is het zowel een publiek platform geworden, als een onderwijsproject. Voor de 20 deelnemende derdejaars studenten is dat natuurlijk prachtig. Waar ze voorheen hun producties (artikelen, foto’s, video) slechts voor intern gebruik maakten, is het nu meteen menens: iedereen kan meekijken.

Maar ook voor dichtbij is dit een mooie kans. We gaan er hoe dan ook veel van leren. Betekent dit iets voor de onderwerpkeuze? Zorgen jonge makers voor een jonger publiek? Krijgen we een andere manier van journalistiek? Gaan Drachtenaren eerder (of juist niet) meedoen? We gaan het de komende maanden allemaal ontdekken.

Om in de stemming te komen alvast een blik op Drachten, door de ogen van student en fotografe Malika Saghou. eerder verschenen op drachten.dichtbij.nl, waar anders?