Hoofdredacteur dichtbij. Of toch root@127.0.0.1?

Op mijn visitekaartje staat “hoofdredacteur”. Zo heet je als je de baas bent van de redactionele organisatie. Vroeger, toen ik dat nog was bij Sp!ts of Dagblad De Limburger, was dat nog een eretitel die buiten iedere twijfel stond. Maar nu, als inhoudelijk verantwoordelijke voor het concept Dichtbij, voelt dat toch anders.

Ja, ik ben ook bij dichtbij eindverantwoordelijk voor de inhoud van het platform. Maar niet alleen komt die inhoud straks nog maar ten dele van “eigen” redacteuren (het is de bedoeling dat de community meer en meer zelf gaat doen), ik voel me ook voor veel meer verantwoordelijk dan puur die journalistieke inhoud. Kortom, was het niet eens tijd voor een andere titel? En zo ja, welke dan. En dus twitterde ik vanmiddag:

Wat volgde was een hilarische reeks met suggesties, die ik mijn lotgenoten (er zullen toch wel meer hoofdredacteuren zijn met dit soort overwegingen) niet wil onthouden. Doe er je voordeel mee! Met de groeten van Proximus Maximus, aka root@127.0.0.1.

Hm, keepstream embedden lukt even niet. De lijst met reacties staat dus HIER.