Betrokken bloggers roeren zich: Arnhem Direct wordt dichtbij

Nee, het is niet onopgemerkt gebleven in Arnhem en omstreken: de samenwerking die Arnhem Direct is aangegaan met dichtbij.nl heeft nogal wat emoties losgemaakt. Althans, de comments onder deze blogpost van Marco Derksen (oprichter en zakelijk leider van Arnhem Direct) liegen er soms niet om. De rode draad: wat heeft ons prachtige lokale weblog te zoeken bij de Telegraaf Media Groep? Marco had er de afgelopen dagen een dagtaak aan om iedereen tekst en uitleg te geven.

Hoe gek het ook klinkt, ik geniet van alle reacties. Als medebedenker van dichtbij.nl kan ik alleen maar jaloers zijn op zoveel betrokkenheid bij een lokaal platform. De overige dichtbij-platforms zullen nog veel tijd nodig hebben om zo ver te komen.

Natuurlijk begrijp ik de zorgen van alle mensen die de naam Arnhem Direct gekoppeld zien aan TMG. Toch weet ik zeker dat Arnhem Direct iets heel moois kan blijven. Anders gezegd: waarom zou ik het platform dat ik het afgelopen jaar in vrijwel elke presentatie die ik gaf heb bestempeld als de allermooiste hyperlokale website van het land, moedwillig de vernieling in willen werken? Als er al iets verandert, is het slechts met het doel de bestaande kwaliteiten te verstevigen. En altijd op aangeven van en uitgevoerd door de Arnhemmers die lokaal de dienst uitmaken.

Zo, dan ligt dat tenminste ook maar even vast.