De community, ook op het ijs

De DichtbIJskaart (via Google Maps)

De kracht van de community, we hebben het er op deze plek vaker over gehad. Vandaag een klein extra bewijsje.

Het hangt allemaal samen met een initiatief van onze “IJsmeester” Conrad Berghoef. Hij kwam een weekje geleden op het idee om – met de input van alle lokale dichtbij-sites, van Maastricht tot Groningen – een constant geactualiseerde DichtbIJskaart te maken.

Alle schaatsbanen, al het natuurijs en alle georganiseerde tochten zijn er op te vinden. De kaart is niet alleen in no time een geweldige bezoekcijferhit geworden, maar levert ons ook nog eens het ene na het andere interessante nieuwtje op. Vandaag wel een heel bijzonder exemplaar. In de woorden van Conrad zelf:

“Ik kan het wel over die 250.000 views voor DichtbIjskaart hebben, maar deze vond ik nog mooier. Rond 12.15 uur kwam vandaag een melding binnen van iemand die had gezien dat nabij Schiedam een gemaal aanstond waardoor het ijs plotseling erg slecht werd, met foto erbij. Doorgemaild naar community manager Noelia, die een artikeltje plaatste. Geen idee hoeveel levens @IJsDichtbij en de community hiermee hebben gered, maar het is toch een mooi staaltje hyperlokale journalistiek….”

En dat is het.