Essayprijs over Geprofileerde Journalistiek

Aan studenten journalistiek, communicatiewetenschap, media studies,

In 2012 reikt Stichting KIM (Forum voor Reflectie op Journalistiek) voor het eerst de KIM-essayprijs uit. Met deze prijs wil het KIM het debat over journalistieke kwaliteit stimuleren en aankomende journalisten en mediadeskundigen aanmoedigen om een zichtbare rol te spelen in dat debat. Aan deze prijs is, behalve eer en media-aandacht, een geldbedrag van 1.000 euro verbonden. Het essay sluit aan bij het onderwerp van het KIM-debat van datzelfde jaar. In 2012 is dat ‘dilemma’s van geprofileerde journalistiek’.

Het KIM nodigt studenten journalistiek, communicatiewetenschap en gerelateerde disciplines uit om essays in te sturen die aan een deskundige jury zullen worden voorgelegd.

Omvang: 2000 woorden.

Deadline inzending: 15 mei 2012

Inzenden naar: KIM, postbus 25, 6573 ZG Beek-Ubbergen. De naam van de auteur staat niet in of boven de tekst zelf, maar is op een apart blad vermeld, evenals het adres, de studie en de naam van de eigen onderwijsinstelling /-richting.

Voor meer informatie over het onderwerp, reglement en contactgegevens raadpleeg de website van het KIM.