“Omdat ik hier te vinden ben als je mijn naam googlet”

Er kunnen veel redenen zijn om mee te gaan schrijven op een lokaal nieuwsplatform als dichtbij.nl. Lokale betrokkenheid zien we het vaakst (en het liefst) maar in veel gevallen gaat het ook om het promoten van een bepaalde activiteit of simpelweg het toevoegen van een agenda-item. Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel mensen die zich, puur en alleen om zich te kunnen mengen in de discussies onder een artikel, hebben aangemeld.

Zo’n 130.000 mensen hebben op dit moment een account bij dichtbij. Maar zoals bij elk platform haken er af en toe ook weer meeschrijvers af. Omdat we in het afmeldproces ook vragen naar de opzegreden, hebben we een aardig beeld gekregen van de zieleroerselen van de ontevreden meeschrijver. En ach, waarom al dat moois voor onszelf houden? Een willekeurige selectie, bij wijze van zomervermaak:

 1. Ik erger me te veel aan al het negatieve nieuws uit deze compleet verloren kutwereld. Ik besluit om nooit meer
 2. Ben klaar.
 3. andere gebruikersnaar
 4. zomaar, heb zoveel accaunts
 5. heeft eigenlijk geen nut meer voor jullie dat ik een account heb
 6. wil niet meer afgezeikt worden door ingehuurde journalisten.
 7. wil het niet met de foto`s dat vind ik niet leuk
 8. waardeloze figuren op dit forum! is niet de bedoeling dat ze op mij gaan reageren.
 9. Vind het hinderlijk dat men met mijn artikel gaat kliederen.
 10. verkeerde regio
 11. Betutteling ten top. Ik maak graag zelf de keuze in wat ik kijk/luister en wat niet. Toedeloe!
 12. vergissing
 13. Veel geluk in jullie verdere bestaan
 14. toch maar niet
 15. Te weinig publieke opinie en teveel redactie. Beter in het geheel geen reacties dan een geregiseerd en gecontroleerd geheel.
 16. privacy redenen
 17. overzicht ontbreekt mij
 18. omdat ik via hier overal te vinden ben als je mijn naam googlet
 19. de redactie is geheel op de hoogte van het verwijderen van mijn account.
 20. Niveau van de reacties nodigt niet uit tot zelf reageren.
 21. niet zo geslaagd
 22. Na het bekendmaken van mijn dubbele account op deze site door de redacteur heb ik er genoeg van.
 23. Missie volbracht…
 24. mijn recht van vrije meningsuiting wordt geschonden en derhalve wil ik geen deel meer uitmaken van deze site!!!! bedankt!
 25. meh
 26. Kinderachtig verwijdergedrag door redactie na kritiek van mijn kant.
 27. jullie zijn klootzakken!
 28. is bekent
 29. Ik zit in het verkeerde gebied
 30. Ik wilded alleen een foto plaatsen en verder geen toestanden
 31. Ik wil mijn eigen unieke alias gebruiken. Maar die is al in gebruik (door mijzelf, maar daar kan ik niet meer mee inloggen)
 32. Ik wil alleen nieuws van dichtbij ontvangen en geen facebook achtig gebeuren.
 33. Ik wil alleen maar een artikeltje plaatsen, maar niet op deze wijze een heel profiel etc. maken. dus wil ik gelijk dit account weer afmelden. Wist niet dat er zo veel aan vast zat. Met vriendelijek groet, Ella
 34. ik vindt er niets aan
 35. ik probeerde me in te schrijven bij WOZ Analisten.nl ! MIJN FOUT en excuses voor het ongemak !
 36. Ik moest een account aanmaken om een reactie plaatsen. Een beetje omslachtige toestand, vindt u ook niet.
 37. Ik kom later terug.
 38. Ik dacht dat dit een vrij land was waar je je mening mag weergeven in woord en geschrift,maar jullie passen censuur toe.Er zijn al een paar commentaren van mij verwijderd omdat ze volgens jullie regels niet aan de voorwaarden voldoen. Voor mij hoeft het niet meer.
 39. ik ben te ziek.
 40. iemand anders heeft dit gemaakt zonder mijn toestemming. Geen punt. Er is niets daar, maar het is niet netjes. Dus mijn password is nu vastgelegd in het systeem en ik wil dit veranderen zodat ik wel gebruik van dit account kan maken. Het enige manier zie ik is om opnieuw te beginnen. Dit is minder werk voor mij dan dit uit te leggen in een email aan de webmaster.
 41. Het werkte niet goed, ik heb met jullie hulp nu een ander account
 42. Het was een proef
 43. Het plaatsen lukt niet en ik haal allemaal rotzooi binnen en daar zit ik niet op te wachten
 44. Het is misschien een drempel wat er gebruikt wordt bij het reageren op een artikel, gisteren had ik het al over.
 45. Bij jullie valt er geen eer te behalen.
 46. het inmiddels walgelijk politiek correcte moderatiebeleid waarbij moslims mogen zeggen wat ze willen en nederlanders op voorhand de mond wordt gesnoerd. 
 47. Het amateurisme en de willekeur.
 48. haak af wegens vervelende op-de-man-af reaktie(s)
 49. geen zin meer in
 50. functionaliteit van het eigen profiel kan verbeterd worden, wellicht in de toekomst maak ik nw account aan.
 51. foutje ik dacht dat dit nodig was om de foto’s van Dutch Valley te kijken maar nee……..
 52. er wordt overdreven gegumt .,
 53. Er wordt met de grootste kul geschreven, slaat nergens op.
 54. Succes met het solliciteren!
 55. De discussies worden beschreven door mensen met een laag niveau,iets waar ik me niet wil tot laten verleiden! Mening geven prima maar mensen die reageren en discussies van laag niveau op jou willen reageren,tja daar heb ik geen zin in in alle kranten blokkeren ze dat je kunt reageren op andere mensen,doen ze dat wel worden die reacties niet geplaatst. Zoals het hoort dus!
 56. de artikelen en reacties zakken zo gauw weg
 57. daarom
 58. Als mensen de moeite nemen om te schrijven, moet je de beleefdheid hebben om even te melden als een reactie door de redactie wordt verwijdert. Temeer omdat het in het laatste geval, zoals altijd bij mij, om een nette reactie ging. Hier hoeft niet meer op gereageert te worden.
 59. als ik toch geen reacties kan plaatsen, kan ik net zo goed het account weghalen.
 60. Geloof mij hij heb zich zelf gestoken.