Hallo NVJ, internet is gearriveerd hoor

UPDATE onderaan het artikel

Eerst even een dubbele disclaimer. 1, ja, ik ben overdreven gevoelig voor mensen die denken dat journalistiek overal plaatsvindt behalve op internet. En 2, vast en zeker zal de NVJ ook onlinejournalisten toestaan mee te werken aan “het jaar van de Regio”.

Maar dat gezegd hebbende… hoe ongelofelijk klungelig is het om de eerste de beste oproep om mee te doen aan dat Regiojaar exclusief te richten op

leden die zich vanuit verschillende mediadisciplines (dagblad, omroep, weekblad) in willen zetten

Hallo NVJ, onlinejournalistiek is de kern van alle journalistiek. De typemachines zijn verdwenen, de inbelverbindingen op de redactie zijn vervangen door supersnel internet. Elke journalist werkt online: voor zijn research, zijn netwerkopbouw, zijn productie en in de meeste gevallen ook voor zijn publicaties. Niet straks, niet morgen, maar nu. En trouwens, ook gisteren was dat al het geval. Vanuit dat online speelveld kunnen er natuurlijk ook nog allerlei prachtige print- en omroepproducten ontstaan, dus niets ten nadele van die platforms hoor. Maar als dat jaar van de regio je lief is, pas dan even die oproep aan.

Dan zal ik proberen mijn gevoeligheden wat bij te stellen. Dank u.

UPDATE: keurige aanpassing in het betreffende artikel: