e52: Dode bomen komen tot leven

We hebben bomen en pixels. We hebben een logo, een paginadesign, we hebben een drukker, we hebben zelfs al een eerste artikel gepubliceerd. Gisteren zijn de eerste persberichten de wereld in geslingerd, we werken aan het technisch platform, we verwelkomen nieuwe investeerders en we zetten kleine stapjes in de abonneewerving. Collega Merien ten Houten en ik trekken momenteel alles uit de kast om onze droom waar te maken.

e52 – want daar heb ik het over – wordt een onafhankelijk actueel journalistiek platform voor Eindhoven, dat dagelijks op online media zal verschijnen en eenmaal per week als krant. Doelgroep is de moderne Eindhovenaar die ervan overtuigd is dat de stad nu al veel te bieden heeft maar dat het de komende tijd alleen nog maar mooier kan worden. Speciale aandacht is er op e52 altijd voor de thema’s die Eindhoven onderscheiden van de rest van de wereld: innovatie, cultuur en economie.

Het concept slaat aan. Iedereen die we erover aanspreken wordt enthousiast van de gedachten die we over ons platform hebben. Maar daarmee is het er nog niet natuurlijk. Meest belangrijk: we hebben onszelf ten doel gesteld om pas te beginnen als we 1000 betalende abonnees hebben binnengehaald. En, je begrijpt het al, het valt niet mee mensen alvast te laten betalen voor iets dat ze nog helemaal niet kennen. Het bedrag zelf – 1 euro per week – is daarbij nog niet eens de drempel. Nee, het is meer de actie zelf. Naar de website gaan, account aanmaken en op “ok” klikken. Nooit gerealiseerd dat zo iets kleins toch zo ingewikkeld kon zijn.

Anders gezegd: als je enig gevoel hebt bij een journalistiek platform over Eindhoven, neem dan even de moeite en klik HIER. En als je niet in Eindhoven woont maar je vindt wel dat de regionale journalistiek een duwtje kan gebruiken, klik dan ook HIER.

Sterke partners
BDUprint in Barneveld gaat de de weekkrant van e52 drukken. Vera Carovigno tekent voor het complete merkdesign van het platform en Gyurka Jansen is verantwoordelijk voor de webdevelopment. Een klein redactieteam is bovendien al aan de slag met het maken van verhalen. Nog voordat we officieel begonnen zijn, zal er dus al het nodige te lezen zijn op e52. Alle publicaties tot dat moment zijn gratis, daarna zal e52 1 euro per week kosten.

Updates van onze vorderingen vind je ook op e52. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen, meld je dan HIER (helemaal onderaan de eerste nieuwsbrief vind je de knop daarvoor) aan.

Maar hey, je hebt nu helemaal tot de laatste alinea doorgelezen; dat is, eerlijk waar, meer moeite dan je even als abonnee te melden. Doe dat dan ook maar meteen even 🙂 HIER ja.