De balans van een half jaar e52

Exact een half jaar zijn we in de lucht met het Eindhovense journalistieke platform e52. Tijd dus om de balans op te maken. Wat was de ambitie en wat is er – zes maanden later – van terechtgekomen?

Op 20 januari presenteerden we voor het eerst onze plannen.

Doel was een optimistisch getint actueel Eindhovens contentplatform dat zich richt op nieuws rond de thema’s innovatie, cultuur en economie. We zouden dat dagelijks online doen en daarnaast ook in een wekelijks uitkomende (papieren) krant. We wilden 8 items per dag gaan brengen – bij elkaar opgeteld zijn dat er 52 per week. En e52 zou niet gratis zijn: leden moesten 1 euro per week (inderdaad, 52 per jaar) gaan betalen. Daarvoor zouden ze onbeperkt toegang tot de site en eenmaal per week die thuisbezorgde krant krijgen.

Hoogtepunt van de eerste zes maanden: de presentatie van de startup-top10, met ruim honderd belangstellenden.

We hadden ook een concreet doel: duizend leden voor eind maart. Op die manier zouden we voldoende duidelijk hebben gemaakt dat er behoefte is aan hetgeen we brengen. Daarnaast zouden we, voor de startperiode, een groep lokale investeerders moeten zien te vangen die met elkaar 150.000 euro zouden opbrengen.

En waar staan we nu? Op e52 een uitvoerige zelfanalyse. Wat ging goed, wat ging niet goed en wat gaan we de komende tijd doen?

 

 

Posted in e52